Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Rotterdam

 

 

 

 

 

Dus, wat is mijn beeld van persoonlijke ontwikkeling?

Er zijn zoveel manieren waarop we persoonlijke ontwikkeling kunnen definiëren, waarbij we intenties weerspiegelen of proberen de betekenis te missen van wat er met ons gebeurt. Het is een weerspiegeling van de manier waarop we onszelf zien, de manier waarop we staan tegenover al diegenen die dicht bij ons staan, en hoe we omgaan met de manier waarop we anderen zien. Het stelt ons in staat onze eigen gevoelens en emoties onder ogen te zien en ermee om te gaan, zodat we dichter bij het bereiken van onze gewenste doelen en aspiraties kunnen komen.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling belangrijk, in het bedrijfsleven en daarbuiten?

Als je iets terug kunt geven aan jezelf, iets dat de moeite waard is en je zal helpen groeien en ontwikkelen en verbeteren in je carrière en je leven, zal het je een gevoel van vervulling geven en elke dag iets bijdragen aan iemand anders. Belangrijker nog, het is een sleutel in de tijd dat je innerlijke middelen nodig hebt om jezelf te ondersteunen. Hoe dat eruit ziet varieert, het kan betekenen dat ik een moment neem om te erkennen wat er in mijn lichaam, mijn zintuigen en emotioneel gebeurt. Als ik een of meer van deze taken heb volbracht, begin ik eventuele tekenen van geest op te merken. Ik kan nadenken over wat het beeld is dat mijn geest heeft gecreëerd, psychisch en emotioneel. Het is verbazingwekkend hoeveel van deze denkwijze overlapt met sommige van de kenmerken van persoonlijke ontwikkeling en dus succes in het bedrijfsleven.

We worden uitgenodigd om na te denken, onze eigen veronderstellingen te maken en onze strategieën te verfijnen door zelfbewustzijn.

Wij staan veel meer in contact met onze gewoonten dan wij beseffen. Gewoonten zijn middelen en manieren om sommige dingen te leren en te doen, waarin wij een manier hebben gevonden om consequent en gemakkelijk onze aspiraties in het leven te bereiken. Gedachten en gevoelens worden gebruikt om onze behoeften aan veiligheid, comfort en zelfs plezier te bevredigen. erkent het belang van onze gewoonten bij het aangaan van onze dagelijkse en gemeenschappelijke uitdagingen. Zelfbewustzijn stelt ons in staat betere keuzes te maken, de kwaliteit van onze beslissingen te verbeteren en ons een betere kans te geven aan onze verwachtingen te voldoen.

Door te werken aan persoonlijke ontwikkeling, raken we meer afgestemd op onze persoonlijke eigenschappen. Niet alleen zal dit onze eigenwaarde verbeteren, er zullen ook andere voordelen zijn voor uw zakelijk en persoonlijk leven.

Door je bewust te worden van wat je nu doet, waarom je het doet, met welke resultaten je het hebt gedaan, ben je in staat empowerend te handelen door nieuwe en positieve acties en gewoonten in te bouwen die meer kans hebben om tot nieuwe resultaten te leiden.

lees meer:

Navigation