Relatietherapie

Relatietherapie Breda

 

 

 

 

 

De meest voorkomende zoektocht van paren die in relatietherapie hulp zoeken bij iemand die therapeut is, is het onderdrukken van hevige woede. Elk koppel heeft zijn of haar eigen manier waarop dit gebeurt. Toch kunnen ook beiden te maken krijgen met ruzies. Het meest voorkomende probleem in relatietherapie zijn ruzies tussen echtgenoten.

Door met een ervaren therapeut te praten, zult u leren accepteren dat veel paren therapie op dit moment niet als het juiste middel voor hen zien. Vaker wel dan niet maken ze ruzie met hun partner tussen de ontmoeting van de sessies en de door de therapeut voorgestelde sessies, evenals elk ander moeilijk moment tijdens de therapiesessie.

Als gevolg daarvan is uw relatie Verre Verschillen. U kunt zich afgescheiden voelen, apart, dubbelzinnig, en alsof u het risico loopt dat uw partner u verlaat. Maar in werkelijkheid – kunnen beiden vrij zijn en hun eigen pad volgen. Het kan weer vrij zijn, maar alleen voor een tijdje.. Dat is het soort band tussen paren. De weerspiegeling van zo’n band in therapie is vaak naakt en waarachtig. De kwaliteit van deze gemeenschappelijke factoren bepaalt de uitkomst van de resterende scheiding en emotionele hypnose.

Sommige paren denken dat ze nog niet klaar zijn voor relatietherapie – althans nog niet, omdat ze denken dat ze wel even kunnen afwachten tot ze in een therapeutische situatie terechtkomen en dat ze dat dan serieus in overweging zullen nemen. Sommige mensen hebben er helemaal geen behoefte aan en beginnen misschien pas na een paar weken met hun therapie. Dit komt omdat het vaak gepaard gaat met een periode van haarkloverij, vooral voor de persoon op wie de relatietherapie is gericht.

Maar sommige paren denken dat ze een fase in hun therapie willen overslaan. Dit komt vaak omdat de therapie niet goed op de juiste sfeer van de relatie is overgegaan. Dit is zodanig dat zelfs in de voltooide relatie de therapeut weinig voldoening vond in de relatie. Dit komt omdat deze personen niet ook zorg dragen voor hun eigen welzijn en emotionele ontwikkeling. Zij sluiten hun ogen voor dergelijke problemen en richten zich op het huwelijk. Als blijkt dat het echtpaar er enkele jaren over kan doen om elkaar te ontmoeten op de prille leeftijd, als daar dan ook nog geleide therapie bij komt kijken, wat in dit stadium een gangbare methode is, kan dat dan kwaad?

De huidige stand van het bestaan van relatietherapie is niet Werkt het? Dit is een eenvoudige vraag die niemand onaangenaam hoeft te vinden om aan iemand in relatietherapie te stellen. Het is alleen maar nodig om de vraag te stellen het helpt zeker om een gemeenschappelijke basis te vinden voor alle betrokken partijen. Het is dan aan hen of zij besluiten door te gaan met het proces en met plezier deze simpleralters toe te passen om hun relatie te verbeteren.

Om relatietherapie goed te laten werken, moeten mensen weten:

-Ze moeten zichzelf toestaan om fouten te maken, vooral over de relatie;

-Zij moeten hun verantwoordelijkheid erkennen om hun eigen weg te gaan in deze relatie; en

-Ze moeten elkaar toestaan zijn of haar eigen weg te gaan.

lees meer:

meditatie Breda

psychotherapie Breda

Navigation