Relatietherapie

Relatietherapie Arnhem

 

 

 

 

In therapie komen relaties meestal voort uit iets dat in elk van jullie leven speelt. Dus luister naar jezelf en probeer erachter te komen wat de relatie in de eerste plaats heeft veroorzaakt. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: STOP! Je beweert dat het moeilijk is om dingen in je eentje te veranderen? Je kunt het proberen, maar het is erg moeilijk. Misschien heb je gewoon iemand nodig die je vertelt…

Wat is relatietherapie? Het gaat erom de dingen in je leven zo te herschikken dat het beter bij je past, je te bevrijden van je huidige gevoelens of de dingen die je echte geluk in de weg staan eruit te slaan.

Relatietherapie impliceert professioneleLuckily voor degenen die wonen, werken, of associëren met professionele therapie deze uitlaatklep is gemakkelijk toegankelijk. In therapie of counseling relatie zorgen zullen worden besproken als onderdeel van de twee – de therapeut of counselor is meestal degene die de tijd neemt, probleem of probleem.

Als je niet alles wat je dwars zit aan een professional wilt vertellen of als je het prima vindt om er gewoon “mee door te gaan” zonder de zaken aan te pakken. De professionals gaan veel verder. In elke sessie is het je therapeut die vragen stelt en jij die ze beantwoordt. Het is niet verkeerd om met de professional over persoonlijke dingen te praten. Het is gewoon heel belangrijk om een relatie te hebben met je professional.

“Zelfs als een man de volmaakte onderzoeker is en alles en iedereen weet hoe hij een persoon moet lezen, dan nog is er een kern van onzekerheid die overwonnen moet worden. Velen die het mooist zijn, het meest in de mode en het meest kuis, hebben een lage aard, of zoals Freud het noemde, schaduwtrekken. Zij zijn ongenaakbaar, ondoorgrondelijk en verbergen zich achter harder glas dan spiegels. Zij zijn niet trots op hun armzalige begin of op hun schamele houding, maar zij laten zichzelf een soort sexier versie worden van wat onder de omstandigheden de perfecte persoon zou kunnen zijn. En ze zijn gevoeliger voor afwijzing en afgesneden als het hen treft. Vrouwen hebben te maken gehad met dit soort dingen waartoe mannen in staat zijn en een van de grootste moeilijkheden is het feit dat cliënten een andere therapeut kiezen die ook diep verwikkeld is in dit soort problemen. Op het moment dat de therapeut niet meeleeft of zijn eigen niet onderzochte houding toepast, zijn ze in een val gelopen”.

Het kan lijken alsof dit aan de hand is met het gevoel van eigenwaarde van de persoon en de therapeut is er om hen te helpen zich beter te voelen over zichzelf en geliefd. In werkelijkheid is het niet de therapeut die het probleem is, en relatietherapie kan niet alleen worden aangepakt door met u te praten en naar uw eigen inzichten te luisteren en met al uw gevoelens en verwarring om te gaan.

Deze therapie kan zeker effectief zijn bij paren in relaties, maar kan ook effectief zijn wanneer mensen geen duidelijke afbakening hebben tussen een partner en een vriend. Dit is een ander waardevol aspect van relatietherapie, zodat alle problemen, trauma’s, emoties, frustraties en houding, aan de orde komen en besproken worden. De sleutel ligt in de relatie zelf. Uw relatie in de eerste plaats laat u groeien, en wanneer uw partner u kan vertrouwen in deze relatie zal dit mogelijkheden openen om over verschillende aspecten te praten.

Taal en communicatie zijn voor ons allemaal een basisbehoefte, maar het is ook net als voedsel, dat je moet consumeren, voor gezondheid en een betere gezondheid. Als je niet in staat bent om je gedachten en emoties te uiten of te controleren en plezier te zoeken, dan gaat je relatie bergafwaarts. Als je bedreven raakt in relatietherapie dan wordt je relatie gezond op alle niveaus. Het is belangrijk om je relatietherapie te beginnen met de hoop om het waarom van je relatie te kennen, zodat je onafhankelijkheid van je partner kunt ervaren, zodat je er een beetje sterker en ook meer zelfbewust uitkomt.

Veel relaties gaan niet vanzelf goed. Ze hebben een soort dynamiek waarbij de ene persoon zich gekwetst voelt, boos wordt, ondergewaardeerd wordt. De ene persoon in de relatie geeft toe en laat de andere persoon op deze manier doorgaan terwijl hij ook veel naar hem luistert en een negatieve houding van zijn kant accepteert. De cyclus gaat door in een vicieuze cirkel omdat ze zich allebei beschadigd en gehoord voelen. Dit wordt zelfvernietigend en speelt zich voortdurend af.

Wat is het verschil tussen relatietherapie en individuele therapie? Voordat je gaat voor wat voor soort individuele technieken en face to face afspraakjes dan ook, moet je eerst met jezelf praten over wat er aan de hand is en waar je probleem vandaan kan komen. Dit kan eerlijkheid van beide partijen met zich meebrengen. Met deze eerlijkheid kunnen beide partijen beslissen over een koers van actie en een duidelijk begrip van waar het probleem vandaan komt. In deze sessie kunnen de problemen, relatieproblemen, emotionele triggers, allemaal worden onderzocht. Je hebt een duidelijk idee over wat er aan de hand is en er is een mogelijkheid om problemen te ontwarren die voor anderen niet zo duidelijk zijn.

Bovendien stelt deze vorm van therapie de cliënt in staat om te kijken hoe hij wil dat zijn leven eruit ziet en om een realistisch en haalbaar doel uit te werken als een zo geschikt mogelijk ideaal. De sessies.

lees meer:

Relatietherapie Arnhem

Lichaamsgerichte therapie

Navigation